Een gezonde werplek houdt mij de gehele dag scherp en productief!

Een gezonde werplek houdt mij de gehele dag scherp en productief!

Bedrijven

Voor een gezonde werkomgeving

Er is in toenemende mate aandacht voor de gezonde werkplek. Vitale werknemers zorgen voor lager arbeidsverzuim en betere productiviteit. In toenemende mate wordt een beroep gedaan op cognitieve functies. Deze cognitieve functies vragen om optimale omgevingsomstandigheden.

Door de werkplek optimaal in te richten wordt het welbevinden verbeterd en stijgt de productiviteit.

De laatste jaren zijn al vele stappen gezet op de verbetering van de kantooromgeving. Energiebesparing en ‘Het nieuwe werken’ staan daarbij centraal. Veel aandacht is gegaan naar de technisch kant van het gebouw. De mens is daarbij een beetje uit het oog verloren. Bouwbiologie Zwolle denkt dat het beter kan.

Bron ISSO/Stichting EHS

VISIE: De gezonde werkplek volgens Bouwbiologie Zwolle

De mens centraal. De werknemer voelt zich het beste in een aangename omgeving.

Stress componenten worden zoveel mogelijk vermeden.

De werkplek wordt ingericht met natuurlijke materialen. Deze stoffen voelen aangenaam aan, ruiken prettig en zijn optisch zeer fraai. Daarnaast zijn de stoffen vrij van gifstoffen en dragen bij aan een fossielvrije en circulaire economie.

Elektromagnetische velden beperken we tot een absoluut minimum. Bekabeling is afgeschermd, computeraansluitingen gaan via hoge snelheid dataverbindingen en draadloos internet straalt met behulp van EcoWiFI niet meer dan strikt nodig.

Er zijn stralingsarme ruimten die worden gebruikt om te herstellen en te concentreren.

Het hoofd blijft fris omdat de licht vrij is van flikkering. De verlichting geschiedt bijvoorkeur met noorderlicht of middels armaturen die speciaal gemaakt zijn om zichtbare en onzichtbare lichtflikkering te voorkomen.

Het binnenklimaat is aangenaam. De muren zijn van damp-open materialen en ademen mee met het binnenmilieu. De lucht is koel, wat prettig ademt, en muurverwarming geeft stralingswarmte wat behaaglijk voelt.

Bent u geïnteresseerd geraakt in onze visie. Bel  of klik hier!

 

Logo-werkplekmeting