Leem draagt bij aan een gezond binnenklimaat.

Leem ademt en is geur neutraal.

Leem is in alle gewenste kleuren af te werken.

Leem draagt bij aan een gezond binnenklimaat.

Leem ademt en is geur neutraal.

Leem stuc

Ademend en acclimatiserend

Leem is een van de oudste bouwmaterialen ter wereld. De eigenschappen van leem zijn uniek. De wanden met leemstuc ademen als het ware. Zij nemen vocht op uit de omgeving en geven deze op andere momenten weer af. De geur is neutraal en de leem stuc is in het bijzonder geschikt voor personen die gevoelig zijn voor chemische stoffen.

Eigenschappen

Leemstuc is geluidsabsorberend en heeft een goede warmte-opslagcapaciteit. Leem is dan ook zeer geschikt voor interieurgebruik in de leef- en slaapkamers of voor kantoren. De laagdikte leem bepaalt het accumulerend vermogen. Leem kan zowel in bestaande bouw worden ingezet als worden toegepast bij houtskelet- en strobalenbouw.

Leem is vochtregulerend. Het teveel aan vocht wordt geleidelijk aan opgenomen en pas weer afgescheiden wanneer de ruimte droger is. Zo blijft de ruimte in de winter warm en in de zomer koel. Leem zorgt dus voor een gezond binnenklimaat, is milieuvriendelijk én brengt een unieke sfeer in de woning.

Casa Natura

Bouwbiologie Zwolle vertegenwoordigt Casa Natura. Deze fabrikant heeft een breed assortiment aan leem stuc, leemverf, kalk stuc en kalkverf.

Afscherm leem tegen straling

Speciaal voor het weren van elektromagnetische straling heeft CasaNatura 24 een stralingswerkende leemstuc ontwikkeld. Het hoge koolstof gehalte van deze leem zorgt voor afscherming en biedt tevens de voordelen van de leem stuc.

Meer weten neem contact met ons op voor advies.

Logo Casa_2010

Leem info

Kleurstelling

Straling werend leem