Gezonder leven met minder straling!

Voor gezond eten maak ik geen uitzondering, aan gezond wonen denk ik eigenlijk niet!

Jenny Bulthuis, moeder

Gezond ouder worden willen we allemaal.

Bouwbiologische principes helpen dit  te bereiken.

Particulieren

Gezond wonen begint met bewustzijn.

U bent op zoek naar informatie over gezond wonen. Dat is goed want zo’n 90% van onze tijd verblijven we binnen in de woning, kantoor of auto.

Het is belangrijk zich goed te informeren. Gezond wonen vraagt om een kritische blik naar producten, leveranciers maar ook naar lifestyle.

In toenemende mate ontstaan er klachten als gevolg van veranderde omstandigheden. Zo zijn oudere woningen na-geïsoleerd en ventileren minder. Hierdoor ontstaat kans op slechte lucht, geuren, vocht en zelfs schimmels op wanden en meubels.

Ook worden veel chemische stoffen ingezet in meubels, lijmen, vloerbedekking en verven. Bekend zijn de VOC’s. Maar ook andere stoffen als weekmakers, vlamvertragers, formaldehyde en pesticiden kunnen uitdampen of afslijten en daardoor het lichaam belasten.

Daarnaast werken steeds meer communicatiesystemen draadloos. Gewoon omdat het kan, niet omdat het gezond is. Hierbij zijn één of meerdere zenders nodig waardoor de stralingsbelasting dermate groot wordt dat het lichaam wordt belast met stressfactoren.

Vooral bij chronische ziekten, wanneer therapeutische maatregelen op onverklaarbare wijze niet succesvol zijn of blijkbaar geen lichamelijke oorzaak kan worden gevonden, loont het om de woonomgeving en de werkplek te onderzoeken op potentiële vervuilers, als elektromagnetische velden of andere storingen te zoeken.

Voorkomen is beter dan genezen.

Bouwbiologie Zwolle helpt een gezonde woning te realiseren. Door de juiste materiaal en systeemkeuzes worden gezondheidsklachten voor korte of lange termijn vermeden. Mocht u een nieuwe woning bouwen, kunnen wij u integraal adviseren op alle bouwaspecten. Samen met uw architect ontwikkelen wij een gezonde woning. Ook belangrijk voor MCS patiënten.

Mocht u klachten ondervinden in de woning, dan kunnen wij op basis van de Bouwbiologische Meettechniek onderzoek doen naar de oorzaak hiervan.

Neem contact met ons op via de link of mail naar info@bouwbiologie-zwolle.nl.

shutterstock_176621399-1024x712