Schimmel op de wand vraagt om directe actie.

Bouwbiologisch saneren vermijdt onnodige gifstoffen.

Luchtanalyse geeft een objectieve weergave van de schimmelbelasting.

Aspergillus Niger kan grote gezondheidsschade toebrengen.

Ook als je geen schimmel ziet.

Schimmels en allergenen

Schimmels horen niet in het binnenmilieu

U hoeft niet altijd zelf schimmels waar te nemen. Geur- en gezondheidsklachten, allergische reacties kunnen duiden op een schimmelbelasting. Zowel schimmels als hun sporen kunnen toxisch zijn en een grote variëteit aan klachten geven.

Schimmels en gisten vormen een onderschatte bedreiging van onze gezondheid. Zeker bij een verzwakt immuunsysteem kunnen schimmels zelfs fataal zijn.

Maar ook bacteriën in bijvoorbeeld waterleidingen kunnen gezondheidsproblemen opleveren die niet direct naar deze besmettingshaard zijn te herleiden.

Oorzaken van schimmelvorming zijn vochtschade, koudebruggen, constructiefouten, bouwmateriaal, na-isolatie, onvoldoende luchtverversing, klimaatsystemen, inrichting, milieu...

Schimmelonderzoek

Bouwbiologie Zwolle onderzoekt waar de schimmel zich ontwikkeld en onderzoekt de oorzaak. Wanneer de schimmelbelasting niet direct zichtbaar is worden luchtmonsters genomen in verdachte ruimten. De voedingsbodems waarop de schimmelsporen neerslaan worden bebroed en in een geaccrediteerd laboratorium gekwantificeerd en geïdentificeerd.

Schimmelsanering

Bij een schimmelbelasting kan Bouwbiologie Zwolle de sanering begeleiden en een eindmeting uitvoeren om de sanering af te sluiten.

Is er een schimmelprobleem? Bel of klik hier!

Leviticus 14:34-48

Gods Wet instrueerde huiseigenaars om de aangetaste stenen te verwijderen, de hele binnenkant van het huis af te krabben en al het verdachte materiaal buiten de stad weg te brengen naar „een onreine plaats”. Als de plaag terugkwam, moest het hele huis onrein worden verklaard en worden afgebroken en het puin ervan worden afgevoerd.

Logo-Schimmels